Cartera de serveis

Des de que Aula EdEm arrencà al 2009 la seva tasca professionalitzadora de l’educació familiar i escolar han passat uns quants anys. En aquest temps hem anat recollint diferents necessitats que hem detectat en les famílies i les escoles amb les quals hem treballat. De tot això, hem elaborat un seguit de propostes per tal de donar recolzament a la tasca educativa. Facilitar l’aprenentatge de processos educatius és la nostra manera de contribuir en la salut emocional de la infància. Desitgem una infància feliç en el si d’una família i d’una escola felices!

Índex

Serveis per a famílies

La criança dels nostres fills consisteix en guiar-los i ajudar-los per tal que es puguin desenvolupar de forma autònoma a la vida. Aquest procés els permet cobrir una sèrie de necessitats fisiològiques, de seguretat, d’estima i participació, d’autoconeixement, etc. que són fonamentals per una completa integració en el dia a dia. La nostra voluntat, sense cap mena de dubte, és fer-ho el millor que sabem. I així ho fem. No obstant això, cadascú de nosaltres té la seva motxilla emocional que carrega i projecta en les interaccions amb si mateix i amb els altres. Sovint, aquesta motxilla ens limita a l’hora d’educar en les habilitats emocionals i socials, en els processos d’auto-observació, en les formes d’establir vincles, etc.

Per si no fos suficient, les qüestions més psicològiques sempre esdevenen més invisibles. No perquè no tinguin importància (que la tenen, i molta!!) sinó perquè succeeixen de manera molt subtil fins el punt que semblen imperceptibles. A més, s’afegeix el problema d’una cultura que no té l’hàbit de parar atenció en aquestes qüestions. Amb la qual cosa el nostre desentrenament per educar en aquests aspectes sovint és considerable.

Amb el propòsit últim d’ajudar-vos en la vostra tasca de criança, us fem una proposta de serveis que us poden ser d’utilitat per acabar de millorar aspectes vitals en l’educació de les vostres filles i dels vostres fills.

Serveis professionals

  • Assessorament familiar: Tens una consulta puntual sobre un tema concret? Aquest és el teu servei. Posa’t en mans de l’equip d’Aula EdEm i mirarem de trobar la resposta més adient a la teva situació! Clica en l’enllaç aquí per tal de veure el funcionament d’aquest servei.
  • Coaching familiar: Aquest servei us permet treballar en profunditat aspectes emocionals concrets relacionats amb la criança. Alguns exemples podrien ser: posar límits, crear vincles profunds, comunicar d’una forma no violenta, cultivar l’assertivitat, incorporar bons hàbits, gestionar positivament els conflictes, alfabetitzar emocionalment, etc.

Serveis per escoles

La tasca de les escoles en matèria d’educació emocional és fonamental en la societat d’avui en dia. Des de fa uns anys la idiosincràsia de la nostra societat ha deixat un buit important que afecta directament la infància. Amb uns pares absents per motius de feina (per quan la conciliació familiar en l’àmbit laboral?) i unes jornades escolars cada cop més llargues, moltes preguntes s’obren a l’hora d’entendre profundament les necessitats dels més petits. Com abordem aquesta absència? Quines implicacions emocionals poden tenir en la infància? En quina mesura afecta en el propi desenvolupament? Per posar llum a totes aquestes preguntes i d’altres, des d’Aula EdEm hem creat una sèrie de serveis que volen oferir una ajuda efectiva i afectiva a les escoles que han comprès la importància de la gestió de les emocions per tal de garantir processos d’aprenentatge exitosos.

Serveis professionals

  • Servei de Psicopedagogia: Parlem de cervells tda(h), dislèxics, disgràfics, discalcúlics, entre d’altres, i construïm un aprenentatge basat en l’autoconeixement i l’apoderament dels nostres estudiants.
  • Coaching educatiu: Per a la resolució de les dificultats acadèmiques potenciem les competències de l’alumnat?

Projectes

Projecte EdEm

EdEm és un projecte que dura tot el curs lectiu destinat a alumnat d’Infantil, Primària i Secundària (ESO i Batxillerat) per tal d’incidir en el ser i estar com a persones i futurs ciutadans de la nostra societat. Es pot fer en format dintre de l’horari lectiu com en format extraescolars. Aquest projecte busca i iniciar en l’alfabetització emocional de l’alumnat i entrenar-los en la identificació de les pròpies emocions, oferir eines per una gestió emocional positiva, reforçar la capacitat empàtica ver els companys de classe o centre de manera que les relacions s’enforteixin i siguin sanes i sostenibles, i d’aquesta manera prevenir comportaments de risc i assetjament escolar (bullying). Amb tot plegat, el projecte vol contribuir a la millora dels aprenentatges acadèmics a nivell individual i a una consolidació d’entorns de pau en en el centre en general.

Projecte Emociona’t

En Aula EdEm som conscients de la importància de crear comunitats educatives sostenibles per tal de poder maximitzar la qualitat del servei educatiu que s’ofereix als centres, per poder posar les persones al centre de l’educació. Així, des d’un treball conjunt entre alumnat, professorat i família reconstruïm la comunitat educativa des de la base per establir relacions sinèrgiques que puguin centrar les energies en l’educació dels aprenents cap a l’èxit i l’excel·lència personals.

Busquem:

  • Flexibilitzar les dinàmiques educatives tant al centre com a casa per tal de dotar de coherència al procés educatiu.
  • Enfortir lligams comunicatius entre escola, família i alumnat.
  • Entrenar l’empatia, la responsabilitat social, la flexibilitat i la creativitat com a capacitats fonamentals per a la creació d’un clima positiu en els diferents àmbits educatius.
  • Aprendre a treure’n profit dels conflictes per crear ponts de creixement personal i social.

El projecte en xifres:

  • Grups de 20-30 participants entre alumnat, famílies i professorat.
  • Sessions distribuïdes en una trobada mensual de 2 hores cadascuna (divendres tarda o dissabte matí).
  • El programa comença al setembre i acaba al juny de cada curs.

Conferències

  • 5×8, amb Howard Gardner: Des de la teoria de les 5 ments i de les Intel·ligències múltiples de Howard Gardner analitzarem en profunditat un nou paradigma a partir del qual construir una educació basada realment en l’aprenentatge i la comunitat.
  • Emocions, eixos de la vida: Posarem de relleu com poden afectar les emocions a les nostres vides fins el punt de dificultar-nos la nostra activitat a l’escola, a casa o a la feina.
  • Troba’t!: Analitzarem la importància de la respiració i l’atenció plena per gaudir més de l’aquí i l’ara i poder ser més excel·lents.
  • Sóc neurodivers, i ara què?: Des d’un nou model de neurodiversitat analitzem les múltiples possibilitats que els cervells tad(h), autistes o dislèxics poden oferir-nos a la nostra aula.
  • Jo estudio, tu estudies, ell estudia: T’has parat a pensar un fet paradoxal a les nostres escoles? Demanem als estudiants que estudiïn molt però sovint no els oferim eines d’estudi efectives. Hi posem solució?

Tallers

Els tallers són espais de trobada per entrenar habilitats emocionals i socials concretes i estan dirigits tant a les escoles com a les famílies. El format és eminentment pràctic, tot i que pot incloure una petita càrrega teòrica. La duració dels tallers pot oscil·lar entre 3 i 9 hores, depenent del nivell d’aprofundiment que es vol assolir. Algunes exemples de tallers que s’han fet són: atenció plena, gestió positiva del conflicte, cicles emocionals (gestió de la ira, gestió de la tristor, gestió de la por), posar límits, vincles profunds, desenvolupar la creativitat, etc. Anunciarem properes edicions a través del nostre bloc al qual et pots subscriure sense cap compromís, o a través de les nostres xarxes socials (Instagram, Facebook).

Serveis a mida

Aprofitem per recordar-vos que també dissenyem projectes a mida segons les necessitats particulars que vosaltres ens presenteu. No deixeu córrer aquesta oportunitat!! ⬇️ ⬇️ ⬇️