No-monogàmies, altres formes de relacionar-se

«No-monogàmies» és un terme que engloba diferents pràctiques o filosofies relacionals que volen desmarcar-se dels convencionalismes de la monogàmia i de l’amor romàntic.

No-monogàmies

En un sentit pràctic, les no-monogàmies són totes aquelles formes interpersonals de relació que trenquen amb la idea de que les relacions íntimes han de ser necessàriament diàdiques. Aquest trencament pot ser temporal o permanentment. A més, aquestes estructures relacionals tenen una intencionalitat que és compartida per totes les parts que l’integren. Això vol dir que hi ha coneixement i consentiment explícit de les interaccions que es produeixen en l’interior de l’estructura. En aquest sentit, per tant, «no-monogàmia» mai pot ser sinònim d’infidelitat.

Amb tot plegat, podem dir que les no-monogàmies són formes interpersonals de relació intencionades en les que l’exclusivitat s’elimina i cadascuna de les parts pot formar vincles sexuals i/o romàntics múltiples i simultanis. Quan parlem d’exclusivitat ens referim tant a la sexual com a l’afectiva, o totes dues alhora.

Pràctiques sexuals: sexe casual, sexe extramatrimonial, gang bang, sexe en grup, orgia, swinging, trio, troilisme…

Relacions: cita casual, relació oberta, poliamor, anarquia relacional, poligàmia, matrimoni grupal…