Estima i odi – Relat

Capítol 01: La família Puig

Presentacions

Entrada 001: En Joan
En Joan, un nen menut i solitari, juga a fer construccions amb unes pedres al pati fins que, en un moment donat, l’Ivan l’increpa. Salvat per la campana, se’ns mostra un nen atent a classe, curiós i aplicat. En acabar les classes, torna a trobar-se amb l’Ivan… També se’ns presenta el Pere, pare del Joan.

➡️ Diari 001: Dilluns, 25 de juliol de 2011
Primera entrada del diari de l’Ivan Lazarev, a data de 25 de juliol de 2011. L’Ivan té vint-i-sis anys i sembla que encara arrossega aspectes del seu passat.

Entrada 002: La torre del rellotge
En una entrada merament descriptiva se’ns presenta la casa on viuen els Puig i la mare del Joan, l’Helena, una dona matriarcal i feminista a parts iguals. El cognom de la família ve donat per l’Helena, enlloc del Pere.

Entrada 003: La Kassia
Trapella que és ella, en aquesta entrada se’ns cola la Kassia. Tot i no ser part de la família Puig, se’ns presenta marcant elements prou interessants del personatge com per mantenir-nos atentes i atents. Veurem amb detall quin paper juga la Kassia en la vida del Joan.

Retir espiritual

➡️ Diari 002: Dijous, 28 de juliol de 2011
N’Ivan fa la segona entrada al seu diari en un futur una mica llunyà del moment que viuen els nostres personatges. Quin serà l’enllaç final amb la història principal?

Entrada 004: Retir espiritual
La família Puig és budista i entre els seus hàbits sovinteja el fet de marxar el cap de setmana de retir espiritual, junts. En aquesta i les següents entrades podrem veure el funcionament de la família entorn aquesta pràctica. No en perdeu detall!!

Entrada 005: Estimació
Comencem a apreciar que en Joan, tot i la seva menudesa, és un nen espavilat, intel·ligent i amb un gran cor. Al temps que es continuen desenvolupant els hàbits religiosos dels Puig, s’expliquen formes de relació basades en l’estima, l’acceptació i el respecte, clau pel bon funcionament de la família.

➡️ Diari 003: Dilluns, 01 d’agost de 2011
Tercera entrada en el diari de l’Ivan Lazarev en aquest 2011 futur. En aquesta entrada se’ns presenta el primer contacte de l’autor amb el Joan, quan era un infant tot just aterrat a Barcelona.

Entrada 006: Records
El final del cap del cap de setmana no acaba com els Puig esperaven i una sorpresa desagradable els espera a la cantonada.

Dificultats!

Entrada 007: Somni
Aquesta entrada s’inicia amb un somni del Joan, força inquietant i revelador a parts iguals. Així es posa punt i final a la situació que té el cor encongit a la família Puig.

Entrada 008: A la fi a casa
Finalment els Puig tornen a casa després d’una experiència segurament inolvidable i desagradable. Finalment, però, tot ha sortit bé i tots es troben sans i estalvis.

Entrada 009: Al yin hi ha yang
Amb el nou dia el Pere desperta amb una idea molt interessant per arrencar el nou cicle amb la família. D’una forma tendre, els Puig es faran costat un els altres per tal de tirar endavant. Al final tot és una lliçó de la qual aprendre i treure’n benefici, per molt malament que les pintin…

Entrada 010: Conversa telefònica
Així la fortuna vol somriure el petit Joan que es delecta amb una immillorable notícia! No et perdis una nova entrada que tanca el capítol que ens havia de presentar la família Puig.

Capítol 02: Les Langley

Entrada 011: La tristor de la Kassia
De manera molt conmovedora i a través dels records de la Kassia, se’ns presenta la inquietud més gran de la nena, una mirada del Joan i de l’Ivan i la mare d’ella, la Melània.

Entrada 012: La Melània
La Kassia i la Melània comparteixen un dia en el Parc de la Ciutadella. La Melània recorda la seva trajectòria vital, un cúmul de mala sort i pèssimes decisions. Després, les dues conversen sobre temes importants per la Kassia.

Entrada 013: Fins els acudits
Després de compartir un dia per elles, la Melània i la Kassia emprenen la tornada a casa. De camí xerren sobre aspectes que amoïnen la Kassia i van trobant, a través d’una conversa molt sincera, intimitat entre les dues.

Entrada 014: Tensió
La nit continua perfecta a casa les Langley, després d’un dia compartit al Parc de la Ciutadella que ha servit per apropar-les l’una a l’altra. Però un tall trencarà definitivament l’alegria de la casa…

Entrada 015: Disculpes
Després d’una nit tristes, un nou dia arrenca amb l’esperança de retrobar-se mare i filla. Ho aconseguiran?

Somnis

Entrada 016: L’espia del somni
Després de la reconciliació, les Langley decideixen recuperar la sessió gamberra i passar un diumenge de pelis. Durant alguna de les pel·lícules les dues quedaran plàcidament dormides. Aleshores, la Kassia serà testimoni d’aquell somni…

➡️ Diari 004: Dijous, 04 d’agost de 2011
Quarta entrada del diari de l’Ivan Lazarev que, amb vint-i-sis anys sembla que encara arrossega aspectes del seu passat. Quin serà l’enllaç final amb la història principal?

Entrada 017: No hi és!
Un nou dilluns que arrenca una nova setmana. La Kassia ha passat la nit del lloro amb uns somnis molt reals, però tot i així aprofita l’estona amb la mare per gaudir d’un bon començament de setmana. Les cabòries vindran quan hagi de fer front a la realitat del nou començament.

Capítol 03: Estima i odi

Entrada 018: Compassió
La Kassia s’adona que els seus somnis tenen una base de realitat, la qual cosa farà que la seva relació amb l’Ivan canviï radicalment.

Entrada 019: Converses
Un nou dia arrenca a l’escola i la Kassia torna a provar sort amb l’Ivan per tal de poder ajudar-lo.

Entrada 020: Estima
Avui és un dia molt especial perquè la Kassia vindrà a dinar i passar la tarda junts per estudiar. Com viurà en Joan els últims moments abans de l’arribada de la Kassia?

Entrada 021: Jocs imaginaris
Després de dinar la Kassia i el Joan decideixen jugar una estona per baixar el menjar abans de posar-se a estudiar.

Entrada 022: Bombons
Els dies passen i la Kassia i el Joan continuen compartint els dinars i les tardes del dia a dia. Teixint així llaços profunds i còmplices.